ЦЕНИ ВО ГРЦИЈА

Ако сакате да заштедите или едноставно ве интересира колку скапо или евтино ќе поминете  во сопствен аранжман, во прилог ви ги преставувааме најчестите цени.

Цена на намирници од маркет (во евра)

Леб – 0.7 до 1
Млеко (1литар) – 1.10 до 1.60
Јајца (6) – 1 до 1.20
Кечап – 3 до 4
Масло (1 литар) – 1,60
Маслиново масло – 5 до 10
Путер – 4 до 5
Јогурт – 2 до 4
Тестенини – 1 до 2
Тоалет хартија – 4 до 10
Брашно (1 килограм) – 0,6
Шеќер (1 килограм) – 1
Фета сирење (1 килограм) – 5 до 7
Кашкавал (200 грама) – 3 до 4
Салама (1 килограм) – 7 до 16
Домати (1 килограм) – 1,20 до 1,50
Краставица (парче) – 0,5 до 0,6
Компир (1 килограм) – 0,75
Кромид (1 килограм) – 0,75 до 0,80
Пиперки (1 килограм) – 2 до 2,10
Тиквици (1 килограм) – 0,8 до 0,9
Јаболка (1 килограм) – 2,40
Праски (1 килограм) – 1,80
Кајсии (1 килограм) – 3 до 4
Вишни – 3 до 4
Јагоди (пакување) – 1
Лубеница (1 килограм) – 0,8
Лимон (1 килограм) – 1 до 1,10
Мајонез – 3 до 4
Сенф – 1 до 2

Цени во ресторани и кафулиња (во евра)

Гиро сендвич – 2 до 2,50
Гиро порција – 5 до 7
Суфлаки сендвич – 1,80 до 2,30
Пица – 5 до 12
Скара – 5 до 14
Риба – 6 до 60
Салати – 2 до 5
Пиво – 2 до 4,50
Сокови – 2 до 4,50
Вино – 1,5 до 22
Кафе – 1,70 до 4
Коктели – 7 до 10
Жестоки пијалаци – 2 до 6

Цени за реквизити на плажа (во евра)

Лежалки – 2,50 до 4
Чадори за сонце – 5 до 12
Душеци за дување – 3 до 10

Напишете коментар