Бранко Кончалиев-Добитник на Наградата за Животно Дело

Во чест на чествувањето на струмичкиот патрон и празник, заштитниците на градот Струмица,  традиционално се одржаa многу манифестации на културен, забаввен карактер како и  Свечената седница во организација на општина Струмица.

12370771_1027483747303315_7502053786418379714_o

 

12362661_1027485887303101_1589825109813922039_o

Беа доделени „Годишна награда на општина Струмица“ и наградата „Свети Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици за животно дело“.

Свечената седница ја отвори хорот од гимназијата „Јане Сандански“ а збор зедоа господинот Кирил Патаров, секретар на општина Струмица и господинот Јосиф Христов, претседател на советот на општина Струмица. Поздравен говор одржа и градоначалникот Зоран Заев.

12363048_1027484970636526_8027589042819967380_o

Годишните награди им беа доделени на:

  1. Ана Тимова Цунева – професорка по музика во „Боро Џони“
  2. Вања Изова Велева – поет и директорка на гимназијата „Јане Сандански“ Струмица
  3. Трајче Ѓоргиев – музички изведувач
  4. Недим Еминов – Кардешлик
  5. Туристичка агенција Атлантис
  6. Никола Георгиев – одбојкар

Наградата „Свети Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици за животно дело“ оваа година му припадна на сликарот Бранко Кончалиев.

12371131_1027488750636148_1137541449877060796_o

12339197_1027488300636193_6377909014875372788_o

Оваа година беше доделена и посебна годишна награда која ѝ беше доделена на Американката Грејс Мукупа од Американскиот мировен корпус.12238254_1027489597302730_5841496563937903424_o

Напишете коментар