Ареклин во режија на Стојан Велков Трн ја воодушеви публиката во Босилово

Синоќа на премиерата на “Арлекинот”во Дом на културата Босилово,публиката беше воодушевена од младите актери како и во секој поглед и контекст на евтината комерцијална понуда која секојдневно ни го принудува ,изнудува и сервира секојдневието на современиот свет.Свет кој ги (де)креира сите обиди за чиста, неусловена и експресивно искрена волја за творење уметност!Публиката која буквално го освои просторот како последна тврдина за производство на културни вредности,само го докажа тоа дека овој народ е жеден за УМЕТНОСТ!

Напишете коментар