Активности на училишно-спортско друштво „Модијано„ – ООУ Гоце Делчев

Училишното -спортско душтво при ООУ Гоце Делчев – Босилово започна со своите промотивни активности.
Денес членовите на друштвото има симболично возење со велосипед на кратка релација во општина Босилово.
На учениците и наставниците од спортското друштво им се придружија врсниците и колегите од ООУ Кирил и Методија – Иловица.
Целта на овие активности е развој на спортскиот дух, спортските навики и негувањето на здравјето кај најмладата популација.

Напишете коментар