600.000 илјада евра подршка за о.Струмица од Министерството за транспорт и врски

Во овој период преку Министерството за транспорт и врски се реализираат повеќе проекти и тоа 16 проекти за изградба на канализациони ситеми во неколку општини и тоа во износ од 5,4 милиони евра и за изградба на водоводни ситеми во износ од 1,7 милиони евра.

Подршката за општина Струмица се однесува за изградба на фекална канализација во износ од 591 илјада евра.

Прочитајте повеќе на следниов линк…http://vecer.mk/makedonija/ministerstvo-za-transport-i-vrski-so-600000-evra-za-poddrshka-na-strumica

Напишете коментар