Хуманитарен велигденски базар во Василево

На 24.04.2019г. во ООУ “Гоце Делчев’ село Василево се одржа хуманитарниот велигденски базар. Учениците заедно со професорите одлучија сите соберени средства да се донираат на 21 годишниот Стојче Јовановски, поранешен ученик во ООУ „Гоце Делчев“ на кој поради тешка собраќајна несреќа кај него се констатирани повреди на рбетниот столб при што надежта да прооди ја гледа во пресадување на матични клетки и физикална терпија во Нови Сад – Србија за што се потребни околу 30 илјади евра.Овој настан беше на иницијатива на членовите на Црвен Крст од Василево.