Промоција на документарниот филм „Жртвите на семејно насилство – жртви на системот“ Петок 21 декември во 18 часот НУЦК Антон Панов

Здружението „Скај плус“ изработи документарен филм „Жртви на семејно насилство – жртви на системот“. Филмот се снимаше изминатите шест месеци

Read more

Објавени конкурсите за поезија и плакат во рамки на 8-то издание на „100 Илјади поети за промена“

Манифестацијата „100 илјади поети за промена“ во соработка со здружението „Контекст – Струмица“ги распиша двата официјални конкурси за поезија и

Read more

ВО КОЛЕШИНО ЗАВРШИЈА „СРЕДБИ ПОД ЈАВОРИТЕ – ВИДОE ПОДГОРЕЦ 2018“

Со креативна работилница во основното училиште Видое Подгорец во Колешино завршија Средби под јаворите 2018.Дводневната манифестација се одржува по 17

Read more

Синоќа отворена изложбата „Нескротлива енергија“ на Александар Филев

Во центарот за култура „Антон Панов“ синоќа беше отворена изложбата на познатиот струмички и македонски сликар и мозаичар, Александар Филев.

Read more

Синоќа беше отворен петтиот меѓународен симпозиум по археологија, на тема „Култ, мит, религија“

Во хотелот „Сириус“ синоќа беше отворен петтиот меѓународен симпозиум по археологија. Учесниците и гостите ги поздрави градоначалникот, Коста Јаневски. -Ми

Read more