Деновиве излезе од печат поетската книга „По трагата на белиот грифон“ од Стефан Марковски

Рецензентот доц. д-р Славчо Ковилоски во својот осврт кон ова 5-то поетско остварување на Марковски истакнува: „Ако обичниот смртник го

Read more

ВИКТОРИЈА КОЛЕВА од ОУ “Герас Цунев” – Просениково победник на Јо-Јо аудицијата

По внимателно преслушување на сите финалисти, долго размислување и со тешка одлука, Нашето жири одлучи дека сепак има еден најдобар

Read more

НАСКОРО: „ТРОШКИ НАДЕЖ“ – театарска претстава во изведба на учениците од гимназијата „Јане Сандански“

Во тек се подготовките за претставата „Трошки надеж“ која изминативе месеци ја подготвуваат ученици од струмичката гимназија „Јане Сандански“. Сценариото

Read more

МЛАДИОТ СТРУМИЧКИ УМЕТНИК ТАШЕ ПЕФЌЕВ НА 25 МАРТ ВО НУЦК „АНТОН ПАНОВ“ ЌЕ ЈА ОДРЖИ СВОЈАТА ПРВА ИЗЛОЖБА НА ЛИКОВНИ ДЕЛА

Младиот струмички уметник Таше Пефќев кој има само 17 години а со своето творештво веќе навлегува во зрелиот уметнички свет,

Read more

„Чекор по жица“… Нова стихозбирка од Вања Изова Велева, вечерва со промоција пред струмичани

Поетесата Вања Изова Велева вечер, со почеток во 2Промоцијата е конципирана како поетски перформанс, спој од музика, уметнички слики и

Read more