Компанијата Пепси ќе Промовира Мобилен Телефон

Сите мислат дела тоа е интернет шега, бидејќи компанијата Пепси е компанија за производство на газирани сокови. Но Пепси сериозно работат на овој проект, деновие е дбиена и потврда од кинеска фирма која ќе го направи смарт телефонот Пепси П1, инценцата на брендот ќе биде на Пепси.
Смартфонот Пепси П1 ќе биде 5 инчен хд дисплеј, 8 јадрен процесор, 2 гига рам, 16 гигабајти меморија, со 13 мегапиксели камера и со батерија до 3000 mha. Смартфонот ќе се појави на пазарот кон крајот на овој месец со цена од 200 долари.
pepsi-p1 smartfon

pepsi-p1530x290_131015_020751