Во Петок отварање на Спомен соба посветена на Иван Василевски и промоција на книгата “Скршнување”

Здружението за наука, литература, култура и уметност “Иван Василевски” во петок, 30 март 2018 г. со почеток во 19 часот во фоајето на НУЦК ” Антон Панов” Струмица организира промоција на книгата “Скршнување” со необјавени стихови од Иван Василевски и песни посветени на поетот и отворање на Спомен собата на Иван Василевски.
Промотор на книгата ќе биде Д-р Ана Витанова Рингачева
Конференсие Ѓорги Калајџиев
Стихови ќе читаат поети и пријатели на Иван Василевски