Вработен во СВР Струмица направил сообраќајна незгода при што повредил малолетно лице и избегал од настанот

Секторот за внатрешни работи Струмица до Основното јавно обвинителство Струмица, поднесе кривична пријава против  МР (30), ВР (54) двајцата  од Струмица и

Read more

Реновираните домови на културата во пет населени места

Општина Струмица ја заврши реконструкцијата на домовите на културата во пет населени места, Костурино, Дабиле, Попчево, Просениково и Добрејци. Градоначалникот

Read more

Здружението за музика, уметност и култура Акорд одржаа концерт пред децата со даунов синдром

Здружението за музика, уметност и култура на 16.09.2018 година, заедно со нивните ученици кои се од македонска и ромска етничка

Read more

Јаневски:11. Септември е јазол кој цврсто ги поврзува минатото, сегашноста и иднината

Општина Струмица, денеска, на Спомен костурницата над градот, ја одбележа 74-годишнината од нејзиното ослободување. За значењето на овој ден пред

Read more

Општинската администрација се обучуваше за учество во програмирањето на ИПА фондовите

НВО Инфоцентарот, во соработка со Организацијата на жени од Струмица, вчера и денеска реализираа обуки наменети за зголемување на капацитетите

Read more

„Комуналец“ врши генерално чистење на Спомен костурницата

Работни екипи од одделенијата „Чистота” и „Градско зеленило“ при јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец” започнаа акција за генерално чистење

Read more