Референдумот во о.Босилово неуспешен

Вчера жителите на општина Босилово има можност да гласат за изградба или против изградба на рудникот за злато во Иловица.
Според првичните информации, на гласачките места не излегле потребната бројка на граѓани за да биде исполнет законскиот цензус за да референдумското изјаснување биде легитимно.

Според првичните неофицијални информации на 19 те гласачки места во ова општина, од запишаните 12 301 жител се изјасниле само околу 30 ОТСТО.