Хортикултурното уредување на бул.Маршал Тито е во завршна фаза

На булеварот Маршал Тито на простор од 1300 метри квадратни  се засадени околу 1500 садници кои одговараат на нашето поднебје.Проектот за хортикултурно уредување што го реализира ЈП Комуналец од Струмица е во завршна фаза.

Директорот на Зоран Ѓеоргиев изјави дека  со уредувањето на овој булевар се заокружуваат активностите за оплеменување на сите булевари во градот,а  за во иднина побара поголема грижа од граѓаните за чување на новите садници.