Драган Јованов избран за редовен член на Клубот на иновативни умови при Европската академија на науките


Eден од нашите најперспективни млади научници и истражувачи во областа на агроекологијата и фитомедицината Драган Јованов, деновиве стана првиот Македонец-редовен член на Клубот на иновативни умови, во рамките на Европската академија на науките, со седиште во Белград и Брисел. На одржаната седница на клубот на иновативни умови, кои ја следат неговата долгогодишна работа, со сите негови досегашни успеси, патенти, истражувања и допринос во науката во своите области, комисијата на Европската академија на науки составена од академици, истражувачи го изгласаа за редовен член.