Александар Донев -Последниот мандат на Сдсм помина без реализација на ветените крупни проекти

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ,
ПОСЛЕДНИОТ МАНДАТ НА СДСМ ВО СТРУМИЦА ИЗМИНА
БЕЗ РЕАЛИЗАЦИЈА НА ВЕТЕНИТЕ КРУПНИ ПРОЕКТИ ВО
ОБЛАСТА НА СТОПАНСТВОТО И ЕКОНОМИЈАТА И
ПРИДОНЕСЕ ЗА ЕКОНОМСКО ЗАОСТАНУВАЊЕ НА
СТРУМИЦА И РЕГИОНОТ.
ТАКВОТО НЕОДГОВОРНО ОДНЕСУВАЊЕ ДИРЕКТНО
ВЛИЈАЕШЕ НА БРОЈОТ И КВАЛИТЕТОТ НА
ВРАБОТУВАЊЕТО , ПРИДОНЕСЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА
СТАНДАРДОТ И ИСЕЛУВАЊЕТО НА НАШИТЕ СОГРАЃАНИ.
ЗА ДА ГО ДОБИЕ ТРЕТИОТ МАНДАТ СДСМ ВО СТРУМИЦА
ВО ОБЛАСТА НА СТОПАНСТВОТО ВЕТУВАШЕ НОВИ
ИНДУСТРИСКИ ЗОНИ СО ТРИСТА НОВИ ЛОКАЦИИ ЗА
ПРОИЗВОДНИ ПОГОНИ, ТРИЕСЕТ НОВИ ФАБРИКИ И ТРИ
ИЛЈАДИ РАБОТНИ МЕСТА. ВЕТУВАШЕ ГАСИФИКАЦИЈА НА
ЗЕМЈОДЕСЛКИТЕ ПОВРШИНИ ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА,
НОВ СОВРЕМЕН ПАЗАР, НОВ ТУРИСТИЧКИ КОНЦЕПТ ,
НОВ ГРАДСКИ САЕМ ЗА ПРОИЗВОДИТЕ.
ДЕНЕСКА, КОГА ГО БАРА ЧЕТВРТИОТ МАНДАТ ЗА
СТРУМИЦА, РЕДНО Е СДСМ ДА ИМ ОДГОВОРИ НА
СТРУМИЧАНИ:
-ДО КАДЕ Е ИЗГРАДБАТА НА ЗОНА ИСТОК ОДНОСНО
ИНДУСТРИСКА ЗОНА САЧЕВО.

КАДЕ СЕ ШЕСНАЕСЕТ ВЕТЕНИ ФАБРИКИ ОД КОИ ЧЕТИРИ

ТРЕБАШЕ ДА БИДАТ СТРАНСКИ. СТРУМИЧАНИ ГО
ОЧЕКУВАА ОТВАРАЊТО НА КАПАЦИТЕТИ ЗА
ПРОИЗВОДСТВО НА МЕТАЛНИ ПРОИЗВОДИ И
ИНДУСТРИЈА ЗА НЕМЕТАЛНИ ПРОИЗВОДИ, ПОГОНИ ЗА
ХЕМИСКИ ПРОИЗВОДИ, ПРОИЗВОДСТВО НА МЕБЕЛ,
СУШАРА И МЛЕКАРА, ПРОИЗВОДСТВО НА МЕТАЛНИ
ПРОФИЛИ.
НИТУ ЕДНА ОД ОВИЕ НАЈАВЕНИ АКТИВНОСТИ НЕ ГО
ДОЧЕКА СВЕТЛОТО НА ДЕНОТ. ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА
САЧЕВО И ДЕНЕСКА Е ОБРАСНАТА СО ТРЕВА.
-ДО КАДЕ Е ГАСИФИКАЦИЈАТА НА СТРУМИЧКОТО ПОЛЕ,
ОДНОСНО КОЛКУ ОД НАШИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ОД
БАНСКО, МУРТИНО, БАНИЦА И ВОДОЧА ГО КОРИСТАТ
ПРИРОДНИОТ ГАС.
-ШТО СТАНА СО ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ СОВРЕМЕН
ПАЗАР,
-ДО КАДЕ Е ИЗГРАДБАТА НА НОВАТА ГРАДСКА ХАЛА ЗА
САЕМ НА СТРУМИЧКОТО СТОПАНСТВО.
РЕДИЦА ВЕТЕНИ ПРОЕКТИ НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАНИ ВО
ТРЕТИОТ ПРОДОЛЖЕН МАНДАТ НА АКТУЕЛНАТА
ЛОКАЛНА ВЛАСТ НА СДСМ И ОЧИГЛЕДНО Е ДЕКА
НЕМАЊЕТО ОТЧЕТ ПРЕД ОВИЕ ИЗБОРИ Е СО ЦЕЛ ДА СЕ
СОКРИЕ СЛАБОТО РАБОТЕЊЕ ЗА СТРУМИЦА.

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ,

ВО НЕДЕЛА СО ЗАОКРУЖУВАЊЕ НА БРОЈОТ 13
СТРУМИЧАНИ ЌЕ ПОКАЖАТ ДЕКА НЕ ПОСТОИ ПОПРАВЕН
МАНДАТ.
СТРУМИЦА ВО НЕДЕЛА ЌЕ ДОБИЕ НОВ СОСТАВ НА
СОВЕТОТ И НОВ ГРАДОНАЧАЛНИК ОД ОПЦИЈА КОЈА
СЕКОГАШ СЕ РАБОТИ ЗА СВОЈАТА ОПШТИНА, ЗА
ТАТКОВИНАТА И ГРАЃАНИТЕ ОД ОПЦИЈАТА НА
ВМРО-ДПМНЕ И КОАЛИЦИЈАТА ЗА ПОДОБРА
МАКЕДОНИЈА.
ВМРО ДПМНЕ ВО ТЕКОТ НА КАМПАЊАТА ОСВЕН КАНДИДАТОТ
ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК И НОСИТЕЛОТ НА ЛИСТАТА ЗА
СОВЕТНИЦИ ПРЕКУ ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТИ И РЕШЕНИЈА ГИ
ПРЕТСТАВИ И ПОГОЛЕМИОТ ДЕЛ ОД СОВЕТНИЦИТЕ.
КАМПАЊАТА Е ПРИ КРАЈ А СДСМ УПОРНО ГИ КРИЕ СВОИТЕ
КАНДИДАТИ ЗА СОВЕТНИЦИ.
ОСВЕН НОСИТЕЛОТ НЕ ВИДОВМЕ НИТУ ЕДЕН ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА
СЕ ПРЕТСТАВИ ПРЕД ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА.
ЧУДНО Е ЗОШТО СДСМ ГИ КРИЕ СВОИТЕ КАНДИДАТИ, ДАЛИ СЕ
ПЛАШИ ДА ГИ ПРЕТСТАВИ НА ПОШИРОКАТА ЈАВНОСТ ИЛИ ГИ
ТРЕТИРА САМО КАКО ПАРТИСКИ ВОЈНИЦИ КОИ ДОКОЛКУ
БИДАТ ИЗБРАНИ ЌЕ РАБОТАТ ЕДИНСТВЕНО ЗА ПОТРЕБИТЕ НА
ПАРТИЈАТА?

ГИ ОХРАБРУВАМЕ НАШИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПРОТИВНИЦИ ОД
ЛИСТАТА ЗА СОВЕТНИЦИ ДА ИЗЛЕЗАТ И ДА СЕ ПРЕСТАВАТ

ПРЕД ЈАВНОСТА ЗА ДА МОЖАТ ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА
СТРУМИЦА ДА ЈА ВИДАТ РАЗЛИКАТА И ДА ГО НАПРАВАТ
ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА 15. ОКТ.